Monday, 7 September 2015

mental breakdown kali ke satu ratus :(

post ni tanak cakap pasal observe tadi. 
post ni untuk cakap yang Atasha penat sangat sangat sangat kene observe berturut-turut.
wuuu *nangisss :'(
sedih tahu bila kita dah susun jadual elok-elok macam apa yang beliau mahukan,
tapi tiba-tiba tak jadi datang ada hal. :'(
very the penat and stressful keadaan tadi. 
terkejar2 cari kelas. terkejar2 tukar kelas dengan cikgu lain.
memang diri ni nak sahut je apa cabaran sekali pun, but cmon, im a human too.
im not a robot *nangissss sebaldi karang.. 
:(
kalau  boleh dah tanak ingat dah kepenatan tadi. 
even masa observe ok, tuhan jelah tahu, dalaman ni penat dia mcm mana.
selalu tertanya, layak ke jadi cikgu. 
mcm ni pun dah mengeluh. Allah.. :(
im not strong enough.. 
dah lah. 
nak menangis segunung. bye :'(

Sunday, 30 August 2015

Taim Meynejmen :3

This week. starting from tomorrow. my lecturer and my cikgu pembimbing will going to observe me.
i die standing. i die standing. 
but thank God i've done all my lesson plans for the whole week.
i feel proud. *clap clap. :P
being organised saves you a lot of time.
dont get me wrong. aku tak cakap pun aku ni orang yang teratur.
kelam kabut je hidup even dah 22. kahkah! :P
but i do believe that time is money.
how you apportion your time determines your present and your future situation.
kalau rasa nak buat diri serabut, senang je. masa lapang kau buat la benda tak berfaedah. 
semua orang pakar yang ni :P
kalau rasa nak hidup tenteram, settlekan cepat-cepat apa yang perlu disettle.
so, Marcella ni macam banyak masa sangat kan. 
kejap check in sini, kejap check in sana. bukan tade kerja okaay.
kerja dah siap. biasanya aku buat waktu malam, masa semua orang tengah tidur. 
time tulah banyak betul idea berjurai-jurai. 

so, last but not least, be organised and protect your free time :)
barulah ada masa nak buat benda-benda yang kita suka :)

Friday, 28 August 2015

im tired.

yess. 
us, humans, get tired easily.
i feel upset because things aren't as smooth as i expected. 
kbai!